Фернандо Алонсо обмисля да се върне във Формула 1 през 2021

Испанецът не изключи възможността отново да се състезава

10.12.2019 | 15:08 Редактор: Юлия Христова
Фернандо Алонсо обмисля да се върне във Формула 1 през 2021

Фернандо Алонсо открито обяви, че може да се върне във Формула 1 от 2021-а година, ако получи добро предложение и силна кола. 

Двукратният световен шампион напусна след края на миналия сезон и мнозина смятаха, че няма никакъв шанс отново да стане част от бляскавата надпревара. 

Сега обаче той обяви, че не изключва възможността това да се случи след промяната на правилата. 

"Нека да оставим нещата отворени за в бъдеще. През 2021-а може отново да съм част от Формула 1! При новите правила може да има размествания и промени, така че си оставям открити опции. Нека да видим какви възможности ще получа и ще помисля за тях“ заяви испанецът на гала-вечерта на ФИА. 

"Причините, поради които си тръгнах, не са се променили, но може би през 2021-а ще има отворен прозорец. Не случайно на последното си състезание на колата ми имаше надпис "Ще се видим по-късно“, а не "Адиос“. Винаги планът е бил, че подобно нещо би могло да се случи през 2021-а“ добави той. 

След края на следващия сезон договорите на много пилоти изтичат, което може наистина да му даде шанс да се върне. Алонсо ще бъде част от рали Дакар, както и от Индианаполис 500 през следващата година, но не и цял състезателен сезон.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК