"Ботев" (Пловдив) със сериозна чистка, бие шута на чужденците

Генерално канарчетата предпочитат да разчитат на повече български състезатели

14.11.2019 | 22:10 Редактор: Василена Василева

Сериозна зимна чистка може да има в "Ботев" (Пловдив). Клубът иска да освободи почти всички чужденци. От една страна, желанието на ръководството е да се налагат приоритетно кадри на школата. От друга, раздялата с иностранците ще доведе до съкращения в бюджета за заплати.

Генерално канарчетата предпочитат да разчитат на повече български състезатели. Сред желаните през зимата е Николай Бодуров, но разжалваният капитан на ЦСКА е доста скъп за стандартите на "Ботев". Бранителят се е заинтригувал от възможността да играе за жълто-черните, но чисто финансово подобна договорка ще се случи трудно.

Сред тези, които може да напуснат "Ботев" през зимата, е и десният бек Джонатан Перейра. Съображенията за евентуална раздяла с него обаче няма да са спортно-технически, а финансови. Бразилецът получава една от най-високите заплати. И макар да се представя солидно, не е изключено "Ботев" да потърси начини да се раздели с него. Джонатан имаше здравословни проблеми и пропусна голяма част от есенния дял.

Той е записал само 7 участия и 296 минути в елита. Джонатан не се ползваше с доверие при Желко Петрович, като започна само два пъти при него - 0:1 от Славия и 0:3 от "Ботев" Вр. Ферарио Спасов обаче постепенно върна Джонатан. Той се появи като резерва срещу "Лудогорец" и "Арда", а срещу "Дунав" (2:1) вече записа 90 минути. През миналия сезон бразилецът имаше някои доста силни изяви.

Снимка: Lap.bg

Още спортни новини четете в Gol.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК