България излиза срещу Белгия, Молдова и Великобритания на ATP Cup

Отборът ни, предвождан от Григор Димитров, ще играе в група "С'

14.11.2019 | 14:12 Редактор: Ралица Братанова
България излиза срещу Белгия, Молдова и Великобритания на ATP Cup

България ще играе в група "С" на първото издание на АТР Cup, което ще се проведе в началото на 2020 година в Австралия (3-12 януари), а мачовете от нашата група са в Сидни. 

Съперници на нашия тийм, предвождан от Григор Димитров, ще бъдат Белгия, Великобритания и Молдова. Това отреди тегленият през тази нощ жребий.

Според предварителните очаквания се очакваше да бъдем в групата с Белгия и Великобритания, тъй като Швейцария отпадна заради отказа на Роджър Федерер и Стан Вавринка, пише Gol.bg.

Заради предното място на Гришо в световната ранглиста бяхме първи под чертата на първоначално избраните отбори.

Според правилата на АТР Cup ще играят мачове между първите ракети, срещи между вторите ракети и двубой на двойки. 

Това означава, че най-вероятно на Григор Димитров ще му се наложи да излезе срещу Анди Мъри и Давид Гофен. Белгиецът е един от най-удобните съперници на българската тенис звезда. Молдова е предвождана от Раду Албот.

Все още не е ясен пълният състав на България за участие в новосъздадения турнир. Григор Димитров e в ролята на капитан на отбора,  а трябва да се изберат останалите тенисисти. 

Най-вероятно това ще бъдат Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

Програмата на българското участие на АТР Cup вече е ясна. На 3 януари играем срещу Великобритания. Два дни по-късно е битката с Молдова, а на 7 януари срещаме Белгия.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК