Ивелин Попов впечатли Англия с антирасистките си действия

Цветът на кожата няма значение, заяви капитанът на националите ни

16.10.2019 | 14:16 Редактор: Тодор Петров
Ивелин Попов впечатли Англия с антирасистките си действия

Капитанът на националния отбор на България по футбол Ивелин Попов осъди расистките скандирания по време на мача с Англия в София, съобщи "Индипендънт".

Двубоят в понеделник, завършил с победа с 6:0 за островитяните, на два пъти беше прекъсван през първото полувреме заради расистки прояви на малка част от публиката на Националния стадион "Васил Левски".

Попов говори с хора от публиката на почивката на мача заради проблема.

"Важно беше да говоря за това, защото е сериозен проблем за всички, за нашата федерация, за Англия и ако бяха казани още лоши думи, дори още само веднъж, те може би нямаше да завършат мача. Тогава щеше да има голямо наказание, а това нямаше да бъде добре за българския футбол", коментира Попов.

Попов призна, че запалянковците са били ядосани от развитието на мача, но смята, че неговите думи може би са помогнали за успокояване на обстановката след почивката.

"Ние сме 11 на 11, цветът на кожата няма значение, не е проблем, всички сме еднакви, ние сме едно голямо футболно семейство. Само ние, ако сме обединени, можем да спрем тези лоши неща", допълни той.

Четете още спортни новини в Gol.bg

Снимка: Lap.bg

Харесайте страница ни във Facebook ТУК