Какви решения за интелигентни градове могат да бъдат приложени в София още догодина?

Свои проекти ще споделят участниците в Sofia Knowledge Café на 29 септември в бизнес център Capital Fort

26.09.2017 | 11:08 Редактор: Константина Маркова
Какви решения за интелигентни градове могат да бъдат приложени в София още догодина?

Конкретни идеи за превръщането на София в интелигентен град, различни начини за финансирането им и нужните стъпки към реализацията им ще бъдат представени и обсъдени по време на бизнес закуската Sofia Knowledge Café на 29 септември в бизнес център Capital Fort.

Тя е продължение на конференцията „София – град на знанието“ (Sofia Knowledge City), организирана от Investor Media Group и клъстър „София – град на знанието“ ден по-рано и е платформата, на която могат да се набележат конкретни решения за реализиране през следващата година.

Бизнес закуската е организирана по методологията на World Café, с възможност за диалог в групата на участниците. В нея ще се включат както чуждестранните експерти от конференцията, така и представители на важните институции, членове на клъстъра и хора от бизнеса.

Срещата ще се проведе между 09:30 и 12:00 часа в зала Ню Йорк Сити, Capital Fort. Модератори ще бъдат д-р Андреас Бранднер, представител на Knowledge Management Associates, и Янко Янев, член на УС на Клъстер „София – град на знанието“. Опитът на чуждите експерти, натрупан от работата им по различни проекти във Виена и Женева, е безценно практическо ноухау за всички участници, които имат идеи за решения за интелигентни градове.

В Sofia Knowledge Café свои проекти могат да предложат представители на най-различни сектори - иновации, наука, финанси, образование, енергетика, комуникации, инфраструктура, архитектура, комунални услуги, изкуство, култура и много други, които имат отношение към управлението на знанието и подобрявянето на начина на живот в града. Бизнес закуската е и място за договаряне на конкретни партньорства.

Междувременно продължава и регистрацията за конференцията „София – град на знанието“ на 28 септември. Пълната програма и за двата дни може да видите тук http://sofiaconference.bg

Патрон на събитието е Столична община, а конференцията на 28 септември сутринта ще открие кметът Йорданка Фандъкова.

Генерален партньор на Международна конференция "София - град на знанието" е Telelink. Събитието се провежда с подкрепата на ЧЕЗ, David holding, BMW, Medical Dent и ЕЛАНА Финансов Холдинг. Институционални партньори на конференцията са БАИТ, БСК, BBLF и ИАНМСП.