Dascal.EU награждава най-прогресиращото училище в България

Състезанието ще бъде обвързано с резултатите от матурите за седми клас

30.03.2017 | 12:27 Редактор: Константина Маркова
Dascal.EU награждава най-прогресиращото училище в България

Българската образователна платформа Daskal.eu обяви конкурс за най-прогресиращо училище в България. Състезанието ще бъде обвързано с резултатите от матурите за седми клас, а победител ще е училището, чиито възпитаници имат най-голям ръст при матурите по Математика и Български език и литература през тази година, в сравнение с резултатите по същите предмети през 2016 година. Партньори на инициативата са технологичната компания Lirex и медийната група Investor Media Group.

"Създадохме този конкурс, защото отчитаме, че през последните години условията в много от българските училища непрекъснато се влошават, новите технологии навлизат бавно и въпреки това някои от учебните заведения показват впечатляващи постижения. Много български ученици носят златни и сребърни медали от престижни международни състезания, а други създават интересни и креативни проекти в различни области. Желанието ни е да стимулираме най-успешните сред тях и да подпомогнем развитието им, без значение дали се намират в голям град, или в малко населено място. Вярваме в потенциала на всички български деца и сме убедени, че това е една от каузите, които си струва да подкрепим с цялата си енергия. Надявам се в бъдеще към нея да се присъединят и други български компании", сподели Калоян Кирилов, основател на Daskal.eu.

 В конкурса могат да участват всички държавни, частни и общински училища в България, които имат поне 40 ученика във випуска си за 7 клас през 2017 година. Победителят ще получи от Lirex оборудване за виртуална класна стая, което ще разшири значително възможностите на учителите и ще им позволи да използват нови дигитални платформи за познание, каквато е и Daskal.eu. Победителят ще бъде обявен след излизане на обобщените резултати от матурите, вероятно до края на месец юни.

 Повече информация за конкурса е достъпна тук: https://daskal.eu/best-school

 Daskal.eu е изцяло българска образователна платформа, която включва редица инструменти за обучение и се използва както от училища и университети, така и от отделни учители. Платформата е лесна за използване от хора без технически познания, а всичко, което е необходимо, за да започнат работа с нея, е компютър с интернет връзка, микрофон и камера.