Кузман Илиев с лекция за модерния банков дебат в Американския университет

Водещият на Boom & Bust по Bloomberg TV Bulgaria ще засегне темата „Свободно банкиране или пълно резервиране?“

15.03.2017 | 00:00 Редактор: Константина Маркова
Кузман Илиев с лекция за модерния банков дебат в Американския университет

Кузман Илиев ще изнесе лекция по актуални въпроси в банковото дело в Американския университет в Благоевград - на 16 март от 19,30 часа в библиотека „Паница“. Анализаторът и водещ на Bloomberg TV Bulgaria ще говори за модерния банков дебат - свободно банкиране или пълно резервиране. Интересът към темата е породен от различията във вижданията на почитателите на свободния пазар за реформата на паричната система.

Какво сближава и какво разделя школите, които изследват различните видове банкиране? Какви са позитивните и негативните ефекти от банкирането с частични резерви? Каква е ролята на централните банки в управлението на парите и кредита и какъв би бил ефектът от реформите в една или друга посока върху финансовите пазари, бизнеса и спестяванията ни? Това са част от въпросите, които ще разгледа Кузман Илиев.

Лекцията е подходяща за студенти по икономика и финанси, както и за всички, които се интересуват от начина на функциониране на съвременната валутна система, финансовите пазари и историята на икономическите идеи.