Другите лица на водещите: Какво не знаете за звездното трио от предаването „Гол“?

Борис Касабов, Томислав Русев и Ники Александров гостуват в празничната поредица по повод 5 години Bulgaria ON AIR

03.11.2016 | 15:15 Редактор: Константина Маркова
Другите лица на водещите: Какво не знаете за звездното трио от предаването „Гол“?

По случай рождения ден на Bulgaria ON AIR показваме другите лица на водещите - техните интереси извън професията, хобита, лични моменти и всичко, което ги превръща в хората, на които се доверявате, когато избирате Bulgaria ON AIR.

Томислав Русев, Борис Касабов и Николай Александров са сред най-известните спортни журналисти в България. Освен, че са изявени спортни коментатори, водещите на предаването "Гол" впечатляват и с други свои умения.

Томислав Русев е един от символите на спортната журналистика в България. Завършил е Националната спортна академия - специалност "Футбол", а после специализира и "Спортна журналистика". Като бивш футболист и лицензиран треньор Томислав влага изключителна енергия и дисциплина във всичко, свързано със спорта.

Журналистическата му кариера започва още през 1990 г. във вестник "Диалог". Трупа опит в различни издания, а именно кариерата му го среща със съпругата му Ирина. Двамата са работили заедно дълги години, а днес са щастливи родители на 3 деца.

Това, което зрителите на Bulgaria ON AIR не знаят за Томислав, е, че когато е в подходящото настроение, много обича да готви за удоволствие.

Скрит талант е и Борис Касабов, който е един от най-популярните футболни коментатори с над 2500 футболни мача зад микрофона. Именно той е коментатор на българския национален отбор на световното първенство в САЩ през 1994 г.

Кариерата си започва в Българско национално радио, продължава в БНТ и "Ринг", но преди да навлезе в света на медиите, Касабов работи като инженер. Една вечер негови приятели почти на шега го водят на конкурс в националното радио, където започва и кариерата му на журналист и коментатор.

Освен запален спортен коментатор, той е голям почитател и познавач на оперната и симфоничната музика. Може би това не е случайно - съпругата му е оперна певица.

Николай Александров започва кариерата си като водещ на музикалното предаване "Тримата мускетари" по "Дарик" радио. След това преминава към спортната журналистика, като част от спортното предаване "Гонг". Отразявал е редица големи футболни първенства, сред които Евро 2000, световни футболни финали, финали на Шампионска лига и турнири за купата на УЕФА, мачове на националния ни отбор и други. От много години редовно отразява подготвителните лагери на ЦСКА, на които е и фен.

Заедно със съпругата му Поля Александрова, която е главен редактор на списание GRAZIA, са щастливи родители на близнаци. Обичат да прекарват свободното си време като пътуват до екзотични дестинации, като задължително опознават добре местната кухня.

Кои мачове никога няма да забравят водещите, защо никога не са крили пристрастията си към футболните отбори и какво още разкриха за личния си живот в студиото на "Днес" пред Константина Живова, вижте тук (от 3-та минута):