Интервюто на Милена Милотинова с Вадим Прохоров влезе в Bloomberg Businessweek Bg

Ексклузивният разговор бе излъчен в „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR

04.04.2024 | 15:40
Интервюто на Милена Милотинова с Вадим Прохоров влезе в Bloomberg Businessweek Bg

Ексклузивното интервю на водещата на „Брюксел 1“ Милена Милотинова с адвоката Вадим Прохоров,който защитава руски опозиционни лидери, сред които Борис Немцов и Алексей Навални, намери своето място на страниците на реномираното списание Bloomberg Businessweek Bg. Списанието се издава от Investor Media Group по лиценз на световната компания Bloomberg L.P. и е сред най-утвърдените на пазара, следвайки най-високите професионални стандарти.

Интервюто на водещата на „Брюксел 1“ привлече общественото внимание. То беше записано само дни преди смъртта на Алексей Навални, а излъчването му съвпадна с трагичната вест за кончината му. В разговора с Милена Милотинова Прохоров говори за преследването на опозиционни лидери и техните адвокати в Русия, както и за потенциала на руската опозиция да промени Русия политически. Прохоров напуска Русия през април 2023 г. заради заплаха от преследване. Това се случва по време на делото и няколко дни преди присъдата на Владимир Кара-Мурза. Половин година по-късно трима от адвокатите на Навални са арестувани.

Цялото интервю с него може да четете във февруарския брой на списание Bloomberg Businessweek Bg, както и онлайн тук: https://www.bgonair.bg/a/31-brjuksel-1/335485-vadim-prohorov-rezhimat-na-putin-atakuva-i-opozitsionni-lideri-i-tehnite-advokati