Какво е новото поколение служители – в „Бъдещето: Работодатели и кариера“ на 2 октомври по Bulgaria ON AIR

Експертната дискусия ще се излъчи на малкия екран в 19:30 часа

25.09.2023 | 17:31
Какво е новото поколение служители – в „Бъдещето: Работодатели и кариера“ на 2 октомври по Bulgaria ON AIR

Мултиплатформеният проект на телевизия Bulgaria ON AIR „Бъдещето: Работодатели и кариера“ ще представи актуалните икономически предизвикателства в сферата на човешките ресурси и ще очертае стратегиите за изграждане на успешен работодателски бранд. Лекторите в дискусията ще информират зрителите на политематичната телевизия за успешните методи за привличане и задържане на млади таланти, както и ще анализират промяната в начина на мислене на новото поколение служители в бизнес практиките и организациите. Проектът ще се излъчи на малкия екран на 2 октомври, с начало в 19:30 часа. Модератор на поредицата от дискусии на „Бъдещето“ е журналистът на Bulgaria ON AIR и продуцент на публицистичното предаване „Директно“ - Калина Донкова.

Задълбочен разговор за HR сектора ще формират Йорданка Костова - директор Управление на таланти и Работодателски бранд в Пощенска банка, проф. д-р Миглена Темелкова - ректор във ВУТП, Николай Павлов - директор „Връзки с инвеститорите“ и член на СД на ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, Наталия Петрова - изпълнителен директор на Конкорд Асет Мениджмънт АД и Мария Шишкова - управляващ съдружник на AIMS Human Capital.

Какво прави една компания успешна и привлекателна за търсещите работа и как новите технологии намират място в HR сферата? Това са въпросите, чиито отговор ще бъде посочен и аргументиран от Йорданка Костова, а темата, която ги обединява в дискусията е „Стратегии за изграждане на успешен работодателски бранд“. Малко след направения анализ, проф. д-р Миглена Темелкова ще насочи вниманието на зрителите към въпроса как висшето образование може да изгради кадри, адекватни на потребностите на работодателите в бъдеще. Ректорът на ВУТП ще обясни как се постига симбиоза между висшите учебни заведения и бизнеса, както и ще представи иновативните специалности, които създават качествени и желани кадри.

"Финансов wellbeing, защо и как да се грижим за финансовото здраве на служителите" – това е темата, с която ще продължи проектът на Bulgaria ON AIR, а водещ участник в разговора ще бъде Николай Петров. На първо място той ще обясни какво всъщност означава определението “финансов well-being” и какво е значението му в България. Специалистът в сферата на финансите ще анализира промяната в служителите и работодателите, а именно желанието за по-голяма сигурност на служителите и бягството от стандартните разбирания за работна заплата на работодателите.

Финална тема в телевизионната дискусия „Бъдещето: Работодатели и кариера“ ще бъде "изграждане на позитивен работодателски бранд чрез инвестиция в човешкия капитал и пътят към постигане на ангажираност, лоялност и високи резултати". Компетентен анализ ще направи Наталия Петрова, извеждайки на преден план значението на инвестициите в човешкия ресурс и постигането на ангажираност и лоялност.

Мария Шишкова - управляващ съдружник на AIMS Human Capital в България и глобален лидер на практиката за развитие на лидери и управление на таланти в AIMS International също ще бъде сред експертните представители, лектори, които заедно ще обсъдят динамичния пазар на труда, преквалификацията заради последствията от пандемията и най-вече ще очертаят какви са работодателите и служителите на бъдещето.

„Бъдещето: Работодатели и кариера“ ще се излъчи в ефира на Bulgaria ON AIR на 2 октомври, от 19:30 часа. Дискусията може да се проследи в сайта и Facebook страницата на политематичната телевизия по същото време, както и във водещия новинарски сайт Dnes.bg.

Проектът се организира с подкрепата на Пощенска банка, Висше училище по телекомуникации и пощи, Елана Фонд Мениджмънт АД и Конкорд Асет Мениджмънт.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Az-jenata.bg и Rabota.bg.