Стартира Осмият PR Фестивал в България

На 26 юни ще бъдат обявени победителите в най-стария и авторитетен конкурс в сферата на Връзки с обществеността в България – PR приз 2014г.

25.06.2014 | 09:59 Редактор: Ирина Георгиева
Стартира Осмият PR Фестивал в България

Стартира Осмият PR Фестивал в България: „Корпоративната социална отговорност – медиен срещу обществен интерес“. Събитието ще се проведе днес на 25 юни от 11 часа във Факултета по журналистика и масова комуникация.

За първи път тази година ще се проведе обучение с практическа насоченост на тема: „Корпоративната социална отговорност – планиране, измерване на ефекта, оценка, отчетност на кампании за социална ангажираност“. Обучението ще се води от Елица Баракова, ръководител на екипа на фондация „Помощ за благотворителността в България“ от 1998 г., член на журито на PR приз 2014.

Фестивалът за втора поредна година ще започне с Академичен омнибус, в който утвърдени академици като проф. дфн Милко Петров, проф. д-р Маргарита Пешева, проф. д-р Любомир Стойков, доц. д-р Теодора Петрова, доц. д-р Георги Калагларски, д-р Александър Христов и др. ще представят научни трудове и ще дебатират по темата:  “CSR: Комуникациионни предизвикателства и академичен диалог”. Очаква се първият ден на събитието да приключи с неформална среща на финансовите пиари и журналисти.

Вторият ден на Осмия PR Фестивал ще се проведе в х-л Хилтън. Участниците ще могат да дискутират по две теми: „ТЪРСИ СЕ…: СОЦИАЛНО ОТГОВОРНАТА КОМПАНИЯ В ЕЛЕКТРОННИТЕ МЕДИИ“ и „ОТ КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ КЪМ УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ“. Специални участници, които ще представят гледните си точки са Георги Лозанов, председател на СЕМ, Мартин Захариев, член на Комисията по културата и медиите в 42 ОНС, проф. д-р Маргарита Пешева, медиен експерт, Иванка Шалапатова, лидер във фондация „За Нашите Деца“; Доника Ризова, PR експерт, автор и водещ на единственото телевизионно предаване в родния ефир посветено на медии и PR - “Медиите ON AIR“, Борис Колев, Изпълнителен директор на CSR Bulgaria и др.

От 19.30 часа започва официалната церемония за награждаване на победителите в най-стария и авторитетен конкурс в сферата на Връзки с обществеността в България – PR приз 2014г.  В него участват  48 проекта, разпределени в 13 от 14-те конкурсни категории. Оценките на проектите е поверена на жури в състав – Асен Асенов, председател на БДВО и председател на журито; Томас Ахелис, управляващ мениджър и партньор в агенция Achelis and Partners Германия; Елица Баракова, ръководител на екипа на фондация „Помощ за благотворителността в България“; Доника Ризова, PR експерт и журналист в телевизия „България он Eр“; Лиляна Загорчева, PR експерт с над 15 години опит в корпоративните комуникации; Милен Филипов, преподавател по „Стратегическо комуникационно планиране“ в Бургаския свободен университет; Гергана Иванова, съсобственик и управител на РА The Smarts; Проф. д-р Маргарита Пешева, преподавател и медиен експерт, представител на Българската академична асоциация по комуникации (БААК) в журито.

Осмият PR Фестивал и PR приз 2014 г. се организират от Българско дружество за връзки с обществеността с подкрепата на: ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ и „Софарма“, ексклузивен медиен партньор - „България он Eр“; медийни партньори – БТА, Dir.bg, Investor.bg, b2b медия, списание „Мениджър“, Булфото, електронно списание „Медиите на 21 век“ и Marketing360.bg. Домакини на проявата са – Факултетът по журналистика и масова комуникация и х-л Хилтън София. Криейтив партньор - РА The Smarts. Академичният омнибус се осъществява благодарение на Българската академична асоциация по комуникации (БААК), а Тредиционната среща на финансовите пиари и журналисти в партньорство с БНБ, КФН, ФГВБ и Пощенска банка.