Какво е да си първата жена-детектив във Викторианска Англия – в „Мис Скарлет и херцогът“ премиерно по Bulgaria ON AIR

Очаквайте скоро завладяващата британска детективска драма

02.09.2021 | 10:05
Какво е да си първата жена-детектив във Викторианска Англия – в „Мис Скарлет и херцогът“ премиерно по Bulgaria ON AIR

Съвсем скоро Bulgaria ON AIR отново предстои да изпрати зрителите си на спиращо дъха пътешествие във времето с премиерния за телевизията английски сериал от шест части „Мис Скралет и херцогът“. Драматичната поредица е изпълнена с много загадки, неразгадани случаи и престъпления, чрез които се разкрива тъмната страна на познатите Лондонски улици, в която силата на женската интуиция може да се окаже правилната посока за откриването на светлината. 

Сериалът ще ни постави в центъра на стремежа на една смела жена, водена от неистовото желание да бъде независима в едни от най-ярките периоди на Викторианската епоха от средата на 19-ти век. Тя ще разчупи стереотипите, показвайки, че бракът не е единственият начин за установяването и препитанието на една жена.

След смъртта на баща си, амбициозната и непоколебима Елайза Скарлет е готова на всичко, за да успее да стъпи на краката си и да си осигури финансова стабилност в несправедливия мъжки свят. За целта решава да продължи семейния бизнес, като застава начело на частната детективска агенция на покойния си баща, за да се впусне в необятното море от престъпления, обвити в мистерия, и да се превърне в първата жена-детектив във Викторианска Англия. В обувките на главната героиня влиза популярната актриса Кейт Филипс, която блестящо се превъплъщава в ролята на в хитовия телевизионен сериал „Остри козирки“, филма „Имението Даутън“, „Короната“ и други популярни заглавия, които най-често потапят зрителя във времето на отминалите епохи.

За да успее, мис Скарлет обаче се нуждае от помощник. Така решава да се довери на детектив инспектор Уилям Уелингтън - чаровният, но със зависимости към алкохола, хазарта и жените неин приятел от детството, наричан още „Херцогът“, в образа на който влиза актьорът Стюарт Мартин.

Докато във всеки нов епизод се опитват да разгадаят мистериозни престъпления, случили се при необичайни и озадачаващи обстоятелства, между двамата започват да се прокрадват емоции, които могат да се окажат по-опасни от предизвикателствата и рисковете, които крият неразгаданите и останали с неясен край мрачни събития от миналото.