Водещата на времето Алекс Янкова отблизо в интервю за "Тя, звездата" на Az-jenata.bg

"Винаги съм имала страст към медиите и работата пред камера", разкри чаровната Алекс в интервюто си пред главния редактор на женското онлайн списание

01.06.2021 | 16:49
Водещата на времето Алекс Янкова отблизо в интервю за

Чаровната и красива Александрина Янкова, от която зрителите на Bulgaria ON AIR са свикнали да научават какво време ги очаква и кога слънчевите лъчи ще озарят хоризонта, беше специален гост в рубриката "Тя, звездата" на известния и най-утвърден женски сайт Az-jenata.bg. В него Алекс разказва повече за своя телевизионен път, за тайната на това да си винаги позитивен, както и как се става звезда в социалните мрежи. Самата Александрина има над 40 хиляди последователи в своя инстаграм профил и признава, че обича да участва в различни инициативи в социалните мрежи. Тя е чест гост и в поредицата влогове "Ето как" на Az-jenata.bg, където всяка модерна жена и домакиня може да научи ценни съвети и трикове как да бъде едновременно перфектна домакиня, красива жена и безупречен готвач. А какви са тайните за красота на Алекс и какво я мотивира да става всяка сутрин - вижте в интервюто на Az-jenata.bg.

Алекс, защо избра телевизията да се развиваш и какво е да си част от семейството на Bulgaria ON AIR? Какво ти харесва най-много в твоята работа?

Винаги съм имала страст към медиите, към киното и работата пред камера като цяло. Именно затова избрах специалността "Кино и телевизия" към Нов български университет, която успешно завърших. За мен е голяма чест и привилегия да работя с екипа на Bulgaria ON AIR, защото там има голям брой професионалисти и когато попаднеш в такава среда, се чувстваш привилегирован да работиш с тези хора. Важно е да избереш да се развиваш в сфера, в която да влагаш сърцето си, а когато имаш късмета в нея да откриеш и доказани професионалисти, получаваш и възможност да натрупаш голям опит.

Част от работата ти е и ранното ставане. Как успяваш с това предизвикателство, трудно ли ти е? Имаш ли си трик за ранно събуждане?

Аз съм от хората, които са ранобудни и дори в неделя сутрин, когато нямам ангажименти, пак ставам в 6 часа. Всичките ми приятели се чудят как става това. (смее се). Но аз съм много дисциплинирана и винаги, когато съм имала сутрешни ангажименти или снимки, биологичният ми часовник ме буди преди алармата ми, толкова е точен! И нямам нужда от нищо друго, само отварям очи и съм готова, разсънена! Но разбира се, това са само първите няколко дни с такъв режим. Когато се събере цяла седмица ранно ставане, вече става по-трудно, тъй като умората се натрупва.

Ти спомена, че си участвала в различни телевизионни и кинопроекти. Би ли ни разказала повече за тях?

Още докато бях студентка правихме късометражни филми, в които съм участвала. Моята мечта от дете беше да се развия като актриса - бях част и от трупата към Драматичен театър „Иван Радоев“ в Плевен и имах изяви на театрална сцена. После като студентка започнах да участвам в късометражни филми, снимала съм се в реклами, в музикални клипове. Имала съм епизодични роли и в пълнометражни филми. Един от най-големите проекти, в които съм участвала, е едно риалити предаване. Там бях един от главните персонажи. Този проект ме научи на много неща, защото се снимаше интензивно. Чрез проекта станах популярна, хората започнаха да ме разпознават, да искат да се снимаме, а това е много приятно чувство.

Това не беше ли много изморително за теб?

Да, изморително беше, но когато човек обича работата си, тук може би ще се повторя, но наистина вярвам в това, че когато правиш нещо с желание, не го толкова като работа, а  част от живота ти, на която се отдаваш изцяло и посвещаваш времето си. Това е от тези сладките умори. Така се чувствам и в телевизията, като част от екипа на Времето ON AIR. Тази динамика, ритъмът на работа, тръпката в момента точно преди да излезеш в ефир, това е много специфично и вълнуващо.

А имаш ли си хобита, с какво се разтоварваш?

Имам много хобита. (смее се.) Обичам да спортувам, да правя упражнения. Обожавам да слушам музика, тя ме зарежда много! Докато пътувам към работа, винаги  си пускам любимите песни. Много обичам и италианската музика. Наскоро открих нова страст – конната езда. Намирам се в ранен етап на обучение, много ми харесва, тъй като обожавам животните, особено конете. Те са благородни създания и контактът с тях сред природата много ме зарежда.

Какво лято ни очаква и каквo е чувството да работиш в телевизия - прочетете цялото й интервю в Az-jenata.bg