Михаела Карабельова: Приемам професията си като кауза

Репортерът на „България сутрин“ в интервю за Az-jenata.bg

15.05.2020 | 09:28
Михаела Карабельова: Приемам професията си като кауза

Пандемията от COVID-19 промени света. Социална изолация, нови правила на общуване и нови условия на труд. Как това се отрази на работата на журналистите? Отговорите от репортера на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR „България сутрин“ – Михаела Карабельова, в интервю за Az-jenata.bg. 

Михаела, какво е да работиш на „терен“ в тази ситуация?

За мен работата на „терен“ в подобна ситуация е предизвикателство. Светът не е преживявал подобна криза в съвремието ни. Точно заради това в момента приемам професията си като кауза. Какво ще се случи, ако в тази ситуация репортерите не са на „терен“ и не показват реалната картина? Всички сме наясно, че коронавирусната епидемия и последствията от нея ще останат в световната история, това трябва да е още по-голямо предизвикателство за всеки журналист. 

Как се променя естеството на работа?

Безспорно КОВИД -19 промени не само работата, но и живота на всички ни. Пандемията трансформира и доста неща в телевизиите. Заради сигурността и спокойствието на събеседниците ни, доста често залагаме на дистанционна комуникация и записи чрез мобилни приложения. Не мога да отрека, че чувството да правиш интервю по интернет е доста по-различно от живия контакт. Но ситуацията го налага. 

Работата ти изисква да общуваш с много хора. Имало ли е случай, в който те е било страх?

Честно казано не съм се страхувала за себе си до момента, макар че сме попадали на доста места, на които има регистрирани случаи на болни. Всички ние стриктно спазваме наложените мерки, носим маски, ръкавици. Това е достатъчно и няма място за излишна паника. Може би, по-скоро има притеснение сред близките ни. 

Цялото интервю четете в Az-jenata.bg.