Божила Симова: По време на пандемия имаме нужда от положителни новини

Репортер на Новините ON AIR в интервю за Az-jenata.bg

12.05.2020 | 16:51
Божила Симова: По време на пандемия имаме нужда от положителни новини

Репортерът на Bulgaria ON AIR Божила Симова, която разказваше истории в рубриката за позитивни новини - „Коронен номер“ в bgonair.bg, даде интервю в Az-jenata.bg, в което разкри какво е да си репортер в условия на извънредно положение.  

Божила, какво е да си репортер по време на епидемия от COVID-19?

Работата в условия на COVID-19 изисква повече отговорност, гъвкавост и съобразителност. В Bulgaria ON AIR създадохме организация, с която работата върви спокойно, защото ситуацията е достатъчно напрегната и изисква най-вече екипност. По отношение на снимките на “терен” -  взаимно се пазим, както с колегите, така и събеседниците, които застават пред нашата камера.

Дори в такова време се старая да давам гласност на хубавите неща. Затова създадохме и рубриката за позитивни новини на сайта на телевизията „Коронен номер“.  Хората трябва да разбират за всичко хубаво, което се случва около нас, но остава на заден план заради пандемията. И съм изключително щастлива, че всеки ден получавам десетки добри новини от различни хора.

Как се промени естеството на работа?

Преди пандемията разказвах историите на герои, позитивни хора и нестандартните им идеи. След 13 март се наложи да се сблъскам със сериозната тема  COVID-19. Това са темите, които изисква и времето, в което живеем.

Работата ти изисква да общуваш с много хора. Имало ли е случай, в който те е било страх?

Не бих казала, че съм изпитвала страх. Има по-рискови места, на които ходим и това изисква по-голяма бдителност. Например, когато подготвяхме репортажа за  масовото тестване в столичния квартал  „Факултета”. Тогава за пръв път ни се наложи да облечем защитни костюми.

Цялото интервю четете в Az-jenata.bg