Водещата на Новините ON AIR Виолета Манчева: Журналистите нямат право на грешки

Новото лице на Новините ON AIR разказва за пътя към изграждането на качествена и достоверна журналистика

22.04.2020 | 10:00
Водещата на Новините ON AIR Виолета Манчева: Журналистите нямат право на грешки

Красива, уверена и естествена, Виолета Манчева е новото лице на новинарския блок в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR. Водещата се заема с предизвикателството да запознава зрителите с актуалната и достоверна информация в труден момент, породен от разпространението на COVID-19. Специално за в. Труд, водещата разкри каква е тайната, благодарение на която винаги успява да предаде с лекота дори и най-лошата новина. „Важно е да не се прави грешка още в началото, да започнеш уверено и точно, за да си спокоен и съсредоточен впоследствие“, категорична е Виолета.

Новото лице на Новините ON AIR е познато на зрителите като репортер и водещ на прогнозата за времето. Виолета споделя, че винаги се е стремяла към това да остане естествена пред камерата, а в нейното ново ампоа на водещ отрива възможност да разгърне потенциала си и да се превърне в журналист в пълния смисъл на думата.

„Сегашните условия и кризисни времена учат на мобилизация, отговорност и прецизност. В момента информираността е задължителна, крайно нужна за всеки гражданин. Журналистите нямат право на грешки“, споделя Виолета. Тя става част от екипа на новините във време, в което ролята на медиите е водеща, като заявява, че ще направи всичко, за да оправдае гласуваното й доверие.

Най-важните качества за едно успешно общуване, според нея са запазването на уважение и човешкото отношение към събеседника. Пред в. Труд, Виолета разказва и за зараждането на любовта към журналистическата професия и сбъдването на детската си мечта в реалност.

Коя е новата водеща на Новините ON AIR - вижте в портрета, който вестник "Труд" публикуваха за нея. Целия материал може да прочетете и на www.trud.bg .