Връзката между бизнеса и местната власт – ключова за градовете на бъдещето

На 19 февруари конференцията „Knowledge City 2020“ акцентира върху възможностите за градско развитие

14.02.2020 | 11:45
Връзката между бизнеса и местната власт – ключова за градовете на бъдещето

Предпоставките за благоустрояване на градовете са свързани не само с претворяването на населените места от страна на общините, но и с активното участие на всички членове на обществото в този процес. Особена роля в него играят представителите на бизнеса. Именно върху взаимодействието между бизнеса и местната власт се фокусира конференцията „Knowledge City 2020 – градове на бъдещето“, която ще се проведе на 19 февруари от 09:30 часа в Capital Fort (бул. Цариградско шосе 90, София).

Какви са предизвикателствата и възможностите за развитие на градовете? Присъстващите на събитието ще имат възможност да разберат повече по темата лично от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

Специален гост на „Knowledge City 2020 – градове на бъдещето“ ще бъде Георг Памър, управляващ директор на Aspern Smart City Research от Виена. Той ще разкаже повече за технологичния квартал Aspern в австрийската столица. Памър ще разкрие и детайли от съвместната дейност между Община Виенa, Siemens и местните организации за реализацията на проекта, както и как всичко това подобрява живота на гражданите.

В дискусия, посветена на добрите примери на местно ниво, ще се включат представители на българските общини. Владимир Данаилов, заместник-кмет в Столична Община, сектор “Дигитализация, иновации и икономическо развитие”, Георги Шопов, председател на НАСП, Стефан Стоянов, заместник-кмет “Образование и бизнес развитие” в Община Пловдив, и Таня Христова, кмет на Община Габрово, ще споделят примери за осъществени работещи проекти и ще дадат препоръки за подобряване на връзката между институциите и бизнеса.

„Knowledge City 2020 – градове на бъдещето“ ще акцентира и върху новите тенденции в инфраструктурата. Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България, ще представи някои ключови решения в съвременната мобилност, които ще окажат положително отражение върху живота на гражданите.

„Knowledge City 2020 – градове на бъдещето“ е насочена към представители на бизнеса от сферите строителство, архитектура, инвестиции, технологии, енергетика, инфраструктура, финанси, банкиране и други, както и към служители в браншови организации, институциите и администрацията.

Събитието се осъществява с подкрепата на Allterco Robotics, Schneider Electric, Europroperty – Sofia Office Center, Национална асоциация на строителните предприемачи (НАСП), Shell България, Syscom Engineering. Институционални партньори: British Bulgarian Business Association, Българска стопанска камара, Българска стартъп асоциация, Българска фасилити мениджмънт асоциация, Германо-Българска индустриално-търговска камара, Френско-българска търговска и индустриална камара, FIABCI. Медийни партньори: Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, Imoti.net, Градът медия груп, Kaldata.com, TodayTech.eu, Socialevo.net.