Кои са новите финансови регулации и какво влияние оказват върху капиталовия пазар? 

Осмото издание на Investor Finance Forum ще даде отговори за промените в нормативните рамки

26.11.2019 | 17:32
Кои са новите финансови регулации и какво влияние оказват върху капиталовия пазар? 

Кои са новите финансови регулации и как влияят те на различните участници на капиталовия пазар? Тази и много други важни въпроси ще бъдат във фокуса на най-голямата регионална конференция за инвестиции и валутна търговия Investor Finance Forum. Тя ще се проведе на 29 ноември от 09:30 часа в Интер Експо Център – София.

За да помогне на инвеститорите да не се изгубят сред потока от информация, за осма поредна година Investor.bg ще събере на едно място някои от най-авторитетните специалисти в сферата, които ще очертаят актуалните тенденции и предизвикателства пред инвестиционния и валутния пазар.

Осмото издание на конференцията ще обърне специално внимание и на хармонизирането на финансовите регулации. Какви са задълженията на инвестиционните посредници за предоставяне на информация на техни клиенти и кои са измененията в Закона за публичното предлагане на ценни книжа ще обяснят представители на Комисията по финансов надзор. В дискусията ще се включат още Андреас Русос, партньор в Point Nine Data Trust, Георги Малинов, ръководител „Правен отдел“ на ЕЛАНА Финансов Холдинг и Иван Такев от Alaric Securities.

Могат ли новите регулации да допринесат за дългосрочната ангажираност на компаниите към инвеститорите и на инвеститорите – към компаниите? Доколко прозрачността е необходимо условие за повишаване на ликвидността и атрактивността на българския капиталов пазар? Тези и още важни въпроси също ще бъдат обект на дискусия по време на Investor Finance Forum.

Начина, по който новите технологии трансформират финансовите услуги, ще анализират представители на някои от най-иновативните компании в сферата. Сред тях са Янки Онен, старши мениджър в nextmarkets Trading Limited и създател на Wamo.io, и Йохан Габриелс, кънтри мениджър за Румъния и България в Ebury, Илиян Димитров, ReportX.eu, и Цветомир Досков, Sirma Business Consulting. Експертите ще разкрият детайли за някои от най-новите дигитални решения в сферата на финансите, които подобряват клиентското преживяване.

Сред горещите теми тази година ще бъдат и перспективите и възможностите за сътрудничество между регионалните капиталови пазари, социално отговорното инвестиране и други. По време на форума ще се проведат специални семинари, насочени към трейдърите. Какви са тенденциите при търговията със злато и какви умения трябва да притежават трейдърите, за да бъдат успешни на финансовите пазари, ще стане ясно на 29 ноември на Investor Finance Forum.

Повече детайли за програмата и лекторите ще откриете на Investor.bg и http://financeforum.investor.bg/.

Генерален партньор на Investor Finance Forum е Vaha Trade. Основни партньори: Point Nine, Fibank, Amundi, Фонд на фондовете. Технологичен партньор: MetaQuotes. Събитието се провежда с подкрепата на Philip Morris Bulgaria EOOD, Wamo.io, BlueSuisse, A1, Ebury, Software Group, Allianz, Botanica Lozen, Доверие, Stara Planina Hold PLC, Devin, Medical Dent, La Cattedrale. Институционални партньори: CEEMarketWatch, Българска фондова борса, Висше училище по застраховане и финанси, Български форум на бизнес лидерите. Медийни партньори: Dnes.bg, Bloomberg TV Bulgaria.