На живо от петото измерение със Златимир Йочев

Водещият на "България сутрин" е сред посланиците на кино-литературния фестивал CineLibri

04.10.2019 | 12:59
На живо от петото измерение със Златимир Йочев

Тази година кино-литературният фестивал CineLibri ни изпраща в #петотоизмерение. Но как всъщност изглежда то и вкусни ли са закуските на Плутон? Дали Да Винчи би харесал модерното изкуство, може ли Казанова да обича наистина и защо творим? На тези и още куп изключително важни въпроси ни отговориха някои от нашите любими лица. Поговорихме с тези, които не се страхуват да говорят за двойния си живот и да кажат "Аз обвинявам". Днес се срещаме със Златимир Йочев, водещ на сутрешния блок "България сутрин“ по Bulgaria ON AIR, пише "АртАкция". 

Кой посети душата ти снощи?

От осем месеца насам имам един редовен мъничък посетител на име Тамара. Тя зае трайно място в душата ми и вече е “почетен жител” там. 

Ако трябва да напишеш статия със заглавие "Аз обвинявам“, към кого ще е насочена тя?

Загуба на време би било да обвинявам останалите, не че няма за какво. Далеч по-конструктивно и градивно е да пиша или разсъждавам около това какво и как да направим, за да получим по-добри резултати и усещане. 

Защо 5 е съвършеното число?

Защото с мерак можем да го приложим и намерим навсякъде. Дори една проста сметка показва, че след пет месеца пак ще е пролет и ще стягаме багажите за нови пътешествия. Сметнах го сега на петте си пръста!

В какво измерваш света си?

В преживените емоции, посетените нови места, малките открития, различните усещания, вкусове, култури и най-вече в здравината и любовта в семейството.

Какъв е твоят невидим живот?

За човек, прекарващ всекидневно часове във видимото телевизионно измерение, е хубаво да имам и тайничко свое място. Ще разкрия само, че там не е скучно, шарено е и е пълно с енергия. 

Целия текст прочете на Artakcia.bg