Представители на Асоциацията на корейските журналисти посетиха Bulgaria ON AIR

Делегацията посети студиото на телевизията и се срещна с журналисти от медията

11.07.2019 | 14:31
Представители на Асоциацията на корейските журналисти посетиха Bulgaria ON AIR

Представители на Асоциацията на корейските журналисти (JAK), начело с президента на организацията Джунг Кю Сунг, бяха на официално посещение в телевизия Bulgaria ON AIR. Целта на срещата бе запознаване с дейността и добрите практики в медията.

По време на визитата, която се проведе на 10 юли, петчленната южнокорейска делегация имаше възможността да обмени опит с водещата на предаването „Брюксел 1“ по Bulgaria ON AIR – Милена Милотинова, с водещата на Новините ON AIR и автор на рубриката „Завърналите се“ – Петя Кертикова, както и с репортера Благой Цицелков.

Сред темите, които журналистите от двете страни обсъдиха, бяха борбата с фалшивите новини, обучението на млади професионалисти, както и ключовата роля на творческите инициативи за формирането на едно по-дейно общество.

Президентът Джунг Кю Сунг бе впечатлен от мисията на телевизията да представя повече положителни новини, както и от инвестицията на медията в културни и образователни проекти. Особен интерес делегацията прояви към кампаниите „Има какво да разкажем“ и „За нова българска култура“ на Bulgaria ON AIR.

Посещението на корейски журналисти се осъществява в рамките на подписано Споразумение за сътрудничество между Съюза на българските журналисти и JAK. Корейската делегация се съпровожда от председателя на УС на СБЖ Снежана Тодорова. В рамките на споразумението само преди броени седмици се проведе визита на български журналисти в Южна Корея, част от които бе и Благой Цицелков. Репортаж от пътуването на Цицелков с фокус върху демилитаризираната зона и многото лица на азиатската държава ще бъде излъчен в събота, 13 юли, от 19:00 часа, в Историите ON AIR.