„Видимо и невидимо“ търси решение на проблемите в столицата в рубриката „Обнови София“

Водещият Калин Манолов и експерти ще дискутират най-добрите управленски стъпки 4 поредни недели, от 17,30 часа по Bulgaria ON AIR

05.07.2019 | 13:29
„Видимо и невидимо“ търси решение на проблемите в столицата в рубриката „Обнови София“

Коментарното предаване „Видимо и невидимо“ с водещ Калин Манолов се фокусира върху проблемите на София и управленските решения, които биха подобрили качеството на живота в столицата.

Месец преди да излезе в летен отпуск, предаването в ефира на Bulgaria ON AIR, стартира специална рубрика „Обнови София“. През целия юли, всяка неделя, от 17,30 часа в ефира на Bulgaria ON AIR, Калин Манолов и експерти от различни сфери ще потърсят решения на концептуални проблеми, на които се гради управлението на столицата.

От 7 до 28 юли 2019 зрителите ще проследят дискусии по ключови теми, сред които нуждата от програмно бюджетиране в столицата; изработване на Общ устройствен план, който да управлява развитието на столицата; програма за „нулева толерантност“, която да гарантира реда и сигурността в града и постепенно децентрализиране на местната власт.

В първото издание на рубриката „Обнови София“ Калин Манолов и доц. Красен Станчев ще коментират начина, по който сега общината разпределя и харчи парите на софиянци. Зрителите ще чуят и мнението им за това възможен ли е ефикасен контрол върху приходите и разходите при такъв тип бюджетиране и толкова централизирана местна власт.

„Започвам тази рубрика от грижа за града, в който живея. Наистина, София се обновява, но това става бавно. В разговорите ни с експерти този месец ще се опитаме да изградим макрорамката на дебата за София, който искаме да чуем наесен, и в който имаме право да участваме. И не само да участваме, но и да определяме правилата му. За да се обнови София“, коментира водещият Калин Манолов.  

„Видимо и невидимо“ е коментарно предаване за политика, общество, култура и философия. Всяка неделя от 17:30 часа водещият на предаването Калин Манолов среща зрителите с водещи експерти, които анализират актуални за обществото теми.