Как да бъдем по-щастливи?

Няколко полезни съвета - ставайте рано, пийте топла вода с лимон, ползвайте стълбите вместо асансьора и още...

30.03.2016 | 17:00 Редактор: Луиза Божинова
Как да бъдем по-щастливи?

Със сигурност познавате човек, който мрази да става рано. Познавате и такива, за които сутринта е изпълнена с напрежение - бързо скачат от леглото, вземат душ, пият кафе, ако има време и препускат до работа. Сутрините са или "гадни", или изобщо не се взимат под внимание и минават бързо като вятър. 

Но има хора, да ги наречем щастливи хора, чиито сутрешен график е малко по-различен, пише Дарик. Ето и седемте полезни навика на щастливите хора:

Те се будят рано, защото не могат да си позволят да губят от деня си. Така си подаряват по-дълъг ден, повече време за закуска, кафе или тренировка, без бързане и напрежение, а и са по-продуктивни и енергизирани.

Те правят секс сутрин, тъй като сутрешният секс е много полезен за здравето както на мъжа, така и на жената. Той дава солидна доза бодрост за целия ден, влияе положително на външността, помага и за концентрацията.

За разлика от ленивите, щастливците не пропускат нито закуската, нито спорта

Станали са рано, така че имат време. 

Сутрешните тренировки енергизират тялото ни, карат ни да се чувстваме по-живи и тонизирани. А закуската носи ситост през по-голямата част от деня и ни помага да изградим здравословни навици.

Те пият топла вода, някои добавят лимон. Това задвижва организма, събужда го дори по-добре от кафето. Водата с лимон подобрява храносмилането, енергизира тялото и има пречистващо въздействие.

Щастливците отделят няколко минути за положителни мисли. Подреждат и мислите в главата си.

Те използват стълбите, а не асансьора, ходят пеша или с колело на работа, вземат си куче, което да разхождат.