Ново откритие: Слънцето е кухо, нямало дори ядро

Снимка на НАСА показвала огромна врата, позволяваща на "кораби майки" да влизат и излизат

18.03.2016 | 15:40 Редактор: Луиза Божинова
Уикипедия

Като цяло учените твърдят, че Слънцето се състои от водород, магнезий и други елементи, но уфолог твърди, че е направил откритие, което доказва нещо съвсем различно.

Той твърди, че на снимка на Слънцето, направена от НАСА, се вижда огромна врата, позволяваща на "кораби майки" да влизат и излизат. Теорията му гласи, че нашето Слънце всъщност е кухо, а вътре има цивилизация на милиони години.

Уфолог и блогър, нарекъл се TheWatcher252, забелязал масивна, странна аномалия, минаваща през Слънцето, в снимка, направена на 14 март тази година. След това откритието намира място в елитния в сферата сайт UFO Daily.

"Гигантски врати се отвориха в Слънцето тази седмица. Беше малко, но достатъчно, за да се види огромната пукнатива в Слънцето, зад която се крие бяла светлина", пише в сайта.

"Отворът е достатъчно голям, за да може корабите спокойно да влизат или излизат", пишат уфолози, цитирани от Dnes.bg.

"Събитието" дава отговори на много конспиратори, които твърдят, че Слънцето си е напълно обитаемо. Според тях също така то е младо, хладно и ще се свие съвсем скоро, защото е кухо.

Джефри Волински, един от теоретиците на това схващане, твърди, че Слънцето дори няма ядро. "Това са леки структури", чиито гравитационни сили скоро ще се изчерпят, твърди той.

Много поколения уфолози твърдяха, че Слънцето всъщност е изкуствена структура, пламтящ камуфлаж, който крие нещо. "Тази снимка е толкова рядка, че теорията се потвърждава", пишат те.

Според конспираторите процепът на Слънцето е люк, а не просто драскотина върху звездат, както обясняват от НАСА. Някои уфолози пък твърдят, че става въпрос просто за огромно НЛО, а не за люк върху звездата.