Нашенец облече Кейт Мидълтън и смая Лондон

Дизайнерът Петър Петров от Велики Преслав хвърли в тъч британските аристократи с костюма на херцогинята

17.03.2016 | 13:18 Редактор: Луиза Божинова
YouTube

По време на благотворително събитие в Лондон, херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън смая всички с тоалет, изработен от българския дизайнер Петър Петров. Костюмът е в стил 50-60 години на 20-ти век и снимките на херцогинята с него се появиха в профила й във Facebook. Множество модни издания като "Vogue" и "Vanity fair" поместиха снимките й, а първата страница на "Дейли телеграф" беше украсена от херцогинята, носеща творението на българския дизайнер.

Роклята провокира огромен интерес сред британските аристократи. Веднага след като медиите гръмнаха, "Епонин"  - брандът, за който Петър Петров работи, получил повече от 100 поръчки. В британските модни кръгове е известно, че Кейт Мидълтън е фен на дрехите на “Епонин”, чиито цени варират между четири и пет хиляди паунда за тоалет.

Петър Петров е роден през 1982 г. във Велики Преслав. Той завършва Техникума по облекло и хранене в Шумен, учи в местния университет, а после дизайн в Киев. Започва като крояч в родния си град, а след две години става моден дизайнер, който прави първите си колекции във Варна. С приза "Моден дизайнер" преди 10 години заминава за Лондон.