Instagram с нов облик

Снимките и клиповете ще се подреждат по по-интересен за потребителите начин

16.03.2016 | 14:36 Редактор: Луиза Божинова
Facebook

Съвсем скоро Instagram ще се промени значително. Разработчиците обещават "стената" ни в социалната мрежа да изглежда различно. Това означава, че снимките и клиповете ще бъдат подредени по начина, по който Instagram смята, че ще ни е най-интересен.

Защо? Според притежавания от Facebook сайт потребителите не виждат 70% от това, за което са се абонирали. След като все повече и повече хора се присъединяват към услугата, все повече неща потребителите ще пропускат.

Поставяйки по-интересните снимки и видео първи, от Instagram смятат, че потребителите ще имат по-голям шанс да видят съдържанието, което те смятат за интересно за нас.

Подредбата ще зависи от това колко често общуваме с потребителя, който споделя съдържание.

От Instagram признават, че първоначално промяната няма да се приеме добре, но гарантират, че сайтът няма да скрие нищо от потребителите си.

"Всичко ще е там, само в различен ред", казват от Instagram, цитирани от Dnes.bg.

"Ако любимата ви група е качила видео от снощния концерт, то ще ви чака най-отгоре на сутринта, независимо колко от акаунтите, които следите, са качили ново съдържание след това. А когато най-добрият ви приятел качи снимки на новото си кученце, няма да го пропуснете", съобщават от Instagram.