Честит рожден ден, Чък Норис!

Днес американският актьор навършва 76 години

10.03.2016 | 13:02 Редактор: Луиза Божинова
Facebook

На 10-ти март американският актьор Чък Норис празнува своя 76-ти рожден ден. Той е един от най-известните екшън герои в Холивуд, роден е през 1940 година в Райън, САЩ и е участвал в редица популярни филми, сред които "Пътят на дракона", "Самотния Вълк Маккуейд", "Код на мълчанието", "Делта Форс", "Изчадие на Ада", "Непобедимите".

През 1993 година Чък Норис започва снимките на "Уокър, тексаският рейнджър“ - сериал, който продължава 8 години.

Преди десетина години актьорът става обект на един интересен интернет-феномен, познат като "Факти за Чък Норис". Измислени и често героични подвизи и черти на актьора станаха истински хит в социалните мрежи, като върнаха отново славата на позастаряващия екшън герой. 

Ето интересни факти за голямата екшън звезда на киното:

Пълното му име е Карлос Рей Норис. 

Израства в силно религиозно семейство, като е кръстен на пастора на баща си - Карлос Бери.

По бащина линия има ирландско потекло, а по майчина – индианско. 

На 18-годишна възраст – през 1958 година, влиза във военно-въздушните сили на САЩ и е изпратен в базата Осан, Южна Корея. Точно там получава прякора си "Чък" и започва тренировките си в бойните изкуства. В следващите години той се занимава изключително с карате и други бойни изкуства. 

През 1970 година по-малкият му брат Вийланд е убит във Виетнам.

От 1989 година има звезда на Холивудската алея на славата.

Отявлен привърженик на Републиканската партия в страната си и неколкократно подкрепя кандидатите за президент на републиканците. 

Женен е 2 пъти, като има 5 деца. Има и шестима внука. 

Чък Норис е автор на няколко книги за християнството. Също така е участвал в няколко телевизионни реклами за подкрепа на изучаването и проповядването на Библията в училищата, в допълнение към усилията за борбата за намаляването на употребата на наркотици.

Норис е един от най-големите и известни противници в САЩ на гей браковете. 

През ноември 2007 година е издадена книга, озаглавена "Истината за Чък Норис: 400 факта за най-великия човек на света". Тя е базирана точно на "фактите" за Чък Норис, предаде Dnes.bg.