Повече осветление и пепър спрей за карнавала в Кьолн

Общината взема допълнителни мерки за сигурност

29.01.2016 | 11:27
Повече осветление и пепър спрей за карнавала в Кьолн

Повишени поръчки на спрей за самозащита и повече охрана има в Кьолн преди карнавала, който започва на 4 февруари съобщи Ройтерс.

"Искаме да създадем обстановка без страх и пропуски, които да позволят нападения, както стана на Нова година. Затова инсталираме допълнително осветление", каза главният администратор на града Гидо Кален.

Провеждането на карнавала ще бъде тест дали градските и федералните власти са си взели поука от инцидентите на гаровия площад на 31 декември, при които десетки жени се оплакаха, че били нападнати.

 

Още по темата

По-голямото присъствие на сили за сигурност в Кьолн ще струва общо 360 000 евро, съобщи Дойче веле. Пожарната на града също ще осигури повече дежурства.

Планът за сигурност по време на карнавала включва строеж на мобилни стълбове за осветление, които ще осветяват тъмни райони. Градът е отделил още 10 000 евро за тази цел.

Над 1 млн. посетители се очакват в катедралния град Кьолн на брега на Рейн. Кулминацията е Розенмонтаг, понеделникът преди началото на постите, когато по улиците на града ще мине най-голямата карнавална процесия в Германия.

Карнавалният сезон приключва на 10 февруари.