Теодора Димова: Писателят е длъжен да живее с проблемите на хората

Самоизолацията е пагубна, както са писането, така и за самия писател, коментира тя

09.12.2015 | 08:51 Редактор: Мариета Иванова
Теодора Димова: Писателят е длъжен да живее с проблемите на хората

Писателят е длъжен да живее с проблемите на хората, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR писателят Теодора Димова. По думите й „самоизолацията на един писател е пагубна и за него като човек, и за самото писане”. Димова допълни, че творецът  „трябва да изрича проблемите, да ги артикулира, защото това е пътят към тяхното решение”. В противен случай по думите й означава, че не ги забелязваме.

Димова определи откритият на 8 декември в столицата традиционен „Панаир на книгата” като „истински празник”, наситен с много събития. Самата тя представи в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR своята най-нова книга – „Ороци”. Тя сподели, че идеята за заглавие на книгата се е появила от телевизионен репортаж.

Димова изрази надежда, че бъдещето на страната ни ще бъде свързано с ‘надежда” и уточни: - „Надежда, че злото може да бъде претворено в добро”.

Според писателя всеки един човек има вяра, но за да се стигне до нея „трябва да се пробие този дебел пласт на човешката душа”, а пътят минава през вглеждане в себе си.