fallback

Конете се върнаха на бул. Брюксел

Кръстовището на летището не е обезопасено

28.09.2015 | 22:17

Кротко пасящи коне се появиха отново на светофара за Терминал 1 и Терминал 2 на летище София в дъждовната вечер на 28 септември 2015. Четири коня пасяха отвързани на поляната в парка пред стария терминал.

Не за пръв път работещите в района виждат конете. Животните често се разхождат из паркингите, откъдето охраната винаги ги гони, а те упорито се връщат.

Коне на бул. Брюксел имаше миналата година, когато след няколко сигнала полицията успя да ги прогони. Преди това, през лятото на 2012 имаше и крави.

Животните обичат да излизат на булевард Брюксел, да се движат бавно по кръговото около паркинга на Терминал 1, създавайки опасност за движението.

Ограничението на скоростта на бул. Брюксел е 80 км/ч, някои карат и по-бързо. Един кон или крава на платното означава верижна катастрофа.

Още по-опасно става ако животното се уплаши. Подковите се пързалят на асфалта.

Последната снимка е от Цариградско шосе тази вечер, с много слаба видимост зарази валежа. Кон на пътя при такова време, на мокър асфалт би бил изключително опасен.

Нощна София предлага различни неприятни изненади.

  • Каруците без светлини са една от тях.
  • Друга столична "атракция" са пешеходците, теглещи колички с "извънгабаритен" товар: в района около гара Подуяне, ул. Слатинска река, по бул. Сливница и др.
  • Затварянето на улици без сигнализация преди забранителния знак. Например на Орлов мост - когато вече си навлязъл в кръстовището и се окаже, че няма как да продължиш в избраната посока, защото е затворен бул. Евлоги Георгиев заради мач на стадиона - но никога не знаеш преди да се изправиш срещу знака и полицаите. Или при десен завой от бул. Левски към националния стадион.
  • fallback
    fallback