Виола Дейвис стана първата чернокожа актриса с награда Еми

21.09.2015 | 07:45
Виола Дейвис стана първата чернокожа актриса с награда Еми

Виола Дейвис спечели наградата Еми за най-добра актриса в драматичен сериал How to get away with murder и стана първата чернокожа жена, удостоена с тази награда в историята на американската телевизия.

„Единственото, което отличава цветнокожите жени от всички останали са възможностите.. Не можеш да спечелиш Еми за роли, които просто не съществуват“, каза Виола Дейвис, приемайки наградата в Лос Анджелис.

Актрисата играе роля на преподавателка по право и адвокатка.

 

За пръв път интернет сериал спечели наградата за най-добър актьор за Джефри Тамбур с Transparent.

Филмът грабна две награди Еми – за най-добра режисура за Джил Соловей, която се вдъхновила от баща си за сериала и за най-добър актьор в комедиен филм за Джефри Тамбур.

 

Игра на тронове: най-добър сериал

Фантастичната сага Игра на тронове/Game of Thrones на HBO грабна наградата Еми за най-добър драматичен сериал. Призът е един от най-престижните на американската телезивия.

Слуховете за Кит Харингтън в сезон 6 на Игра на тронове утихнаха в средата на септември след разкритията на актьора.

„Не мога още да говоря, но да кажем, че просто Игра на тронове все още ще бъде част от живота ми“, каза изпълнителят на ролята на лорд командира на Нощната гвардия. „Вероятно ще стана на 30г., когато сериалът свърши“ /в момента е на 28г./ Едно е сигурно: в деня, когато няма да съм в Игра на тронове, ще продължа да снимам филми“, каза той.