Китай призовава пътниците да се държат прилично

Bloomberg с коментар за неприличното поведение на пътниците в Китай и мерките, които правителството взема срещу хулиганите

08.04.2015 | 13:30 Редактор: Виктория Крумова
Китай призовава пътниците да се държат прилично

Зеб Екърт, Bloomberg: Имаме няколко наистина шокиращи кадри и нов клип с женски бой. Крещят, удрят се. Невероятно е. Мисля, че това е влак в Китай, а екипажът се опитва да помогне с каквото може, но това е показателно за това, което четяхме и видяхме през последните месеци. Тези инциденти ескалират толкова много, че китайското правителство е излязло с обръщение, в което се казва, че „ако не се държите прилично в Китай (става дума за собствените им граждани), ще ви бъде направено досие за една до две години и полицията, митницата и кредитната комисия на Централната банка ще бъдат уведомявани за инциденти, ако е необходимо.“

Това е най-добрият момент. China Eastern. Това е летището в Пекин. Виждате как служителят губи контрол и пътниците се намесват и служителят се опитва да хвърли стол над гишето. Това е повече от нещата, които може да видите на западните летищата. Може да има викове и крясъци, но не и летящи столове из терминала.

Подобно нецивилизовано поведение не се случва само в Китай – спомнете си полета на AirAsia от Банкок до Нанкин преди няколко месеца, когато замериха една стюардеса със спагети.

Вижте и Гарфилд – бият дори него в това видео от YouTube. Дори и анимационните герои са пребити на улицата от китайците.

Няма нищо свято. И като говорим за това – правителството се отнася много сериозно с хората, които разрушават културни реликви. Има много клипове в YouTube на хора, които разрушават много важни китайски културни ценности, така че абсурдно поведение, лошо поведение, неприличен език и размахване на юмруци.