Харисън Форд катастрофира с малък самолет

06.03.2015 | 09:32
Харисън Форд катастрофира с малък самолет

/Снимка: Фокс нюз/

Актьорът Харисън Фонд е в болница след катастрофа с двуместен самолет на голф игрище във Винъс, Калифорния малко след като съобщил за авария на двигателя и казал на авиодиспечерите, че се връща на летището, съобщава Фокс.

Говорителка на Харисън Форд е потвърдила, че „Форд нямал друга възможност, освен да направи принудително кацане, което минало без проблеми.

Звездата от Междузвездни войни и Индиана Джоунз, Харисън Форд бил приет в болница, но нараняванията не били животозастрашаващи и „се очаква да се възстанови напълно“, е казала за Фокс Ина Трешиокас.

АП съобщи, че Харисън Форд е в добро състояние, а неговият син Бен написа в Туитър, че баща му е ок.

„В болницата. Татко е ок. Поочукан, но ок. Той е човекът, когото познавате. Той е невероятно силен мъж“, написа Бен Форд.

Щастливи, че героят им е жив, макар и не-особено здрав в момента, фенове разпространяват в Туитър монтажи на Хилядолетния сокол, забит в рафа на голф игрище.

Харисън Форд ще се снима отново в ролята на Хан Соло в четвъртия си филм от поредицата Междузвездни войни /Star Wars, който се очаква през декември 2015. Първият филм от сагата Star Wars, излязъл през 1977 направи Форд звезда за една нощ.

/Снимка: Туитър, монтаж/

Харисън Форд излетял от летището на Санта Моника в 02:00 следобед Тихоокеанско време на 5 март 2015. Около 20 минути по-късно, 72-годишният актьор казал на кулата, че има проблем с двигателя и „незабавно“ се връща. Самолетът паднал малко по-късно на голф игрището Пенмар, на около четвърт миля от пистата.

Не е имало експлозия.

„Звучеше като кола, която се блъска в дърво“, казаха очевидци за Фокс.

Голфърите помогнали на Харисън Форд да излезе от самолета, защото се опасявали да не избухне. Актьорът получил първа помощ от двама лекари, които играели наблизо. Скоро след това пристигнала линейката.

Форд имал драскотина на челото и охлузвания по ръцете. Според ръководителя на пожарната на Лос Андрелиз не е бил окървавен, в съзнание е бил и имал добри жизнени показатели.

Харисън Форд е пилотирал самолет от 1942, Ryan Aeronautical ST3KR /снимка: CNN/