Менюто в Давос 2015

Без чесън

21.01.2015 | 11:46
Менюто в Давос 2015

Как Intercontinental Davos храни световния елит? Без чесън.

В швейцарските Алпи, в малкото градче Давос, където всяка зима се събира световния бизнес и политически елит храненето е огромно предизвикателство.

Ето как се справят с тази задача в един от ресторантите на хотел InterContinental (Source: Bloomberg)


Марио Гросман, директор Хранене в Intercontinental Davos: Имаме продукти, които се поръчват специално за нас в Япония, от японски ресторант. Имаме специални продукти, поръчани от САЩ, от цял свят.

Константин Мьоринг, младши сушеф, Intercontinental Davos: Най-важното за нас е високото качество на продуктите. Важно е да не слагаме твърде много чесън. Клиентите в момента обичат леки продукти.

 

Какво ще сготвят за седмицата на Световния икономически форум в Давос?

 

Константин Мьоринг, младши сушеф, Intercontinental Davos: Много е важно да представим целия свят. Използваме например едни малки чушки, които са много сладки и малко скъпи.

 

Кой решава какво влиза в менюто?

Марио Гросман, директор Хранене в Intercontinental Davos: Имаме японски майстор-готвач, китайски майстор-готвач, имаме индийски майстор-готвач. При такава формула ти практически имаш всичко.

 

Кога започва подготовката?

Марио Гросман, директор Хранене в Intercontinental Davos: Приготвяме до 10 000 порции в тази седмица. Затова трябва да планираме дълго време преди да сме получили продуктите.

Обикновено започваме да се приготвяме още пре завгуст-септември.

Най-странната поръчка

Марио Гросман, директор Хранене в Intercontinental Davos: Едни индийски хапки, които докарахме от Цюрих. Много късно ни ги поръчаха. Клиентът дойде. Не знаехме, че ще отседне тук преди Световния икономически форум.

Но трябва да се реагира много бързо.