Френското бельо - синоним на стил и класа

Bloomberg разговаря с млади френски предприемачи-производители на бельо

25.11.2014 | 17:03 Редактор: Виктория Крумова
Френското бельо - синоним на стил и класа

Шарлин Гутал, основател, Ma P’tite Culotte: Това е палаво – отзад има две очи.

Каролин Конан, Bloomberg: Миналата година Шарлин Гутал започва да продава своята марка бельо, наречена „Моите малки бикини“. Има клиенти, които поръчват онлайн, дори от Америка и Китай. Въпреки че поддържането на изделия, произведени във Франция, не винаги е лесно.

Шарлин Гутал, основател, Ma P’tite Culotte: Трябват ни между 300 и 500 000 евро, за да се развием в международен план. Проблемът във Франция е, че цената на труда е по-висока. Изборът е много труден – дали да станем световна марка или да наемаме работници.

Каролин Конан, Bloomberg: Световният пазар на бельо се оценява на повече от 30 милиарда долара, а Франция е най-големият в света.

Вики Кафе, основател, Garson Francais: Добър ден!

Каролин Конан, Bloomberg: Млади предприемачи като Вики Кафе залагат на качествени материали, за да превземат растящия пазар на мъжко бельо. Той иска на всяка цена да задържи производството във Франция, в родния си град Троа.

Вики Кафе, основател, Garson Francais: Ако шиех в Китай, например, нямаше да имам връзка с хората. Когато съм във Франция, почти ежедневно мога да проверявам качеството на продукцията.

Още по темата

Каролин Конан, Bloomberg: Вики е получил помощ от държавата, за да основе компанията си. Но казва, че след няколко години в бизнеса става по-сложно да си базиран във Франция.

Вики Кафе, основател, Garson Francais: Трябва да плащам високи данъци, но когато започнеш, е по-лесно във Франция, отколкото в други страни в Европа.

Каролин Конан, Bloomberg: Въпреки пречките, и двамата предприемачи разчитат на модния и луксозен имидж на страната си.

Шарлин Гутал, основател, Ma P’tite Culotte: Френски стил? Разбира се! Това означава класа.

Вики Кафе, основател, Garson Francais: Можете да бъдете френско момче, така че може да сте романтичен и секси в цял свят.