Китай ще прави симулации на потъването на "Титаник"

За целта започва строеж на копие на кораба в реални размери

13.01.2014 | 11:54
Китай ще прави симулации на потъването на

Енергийна компания в Китай строи копие в реален размер на кораба „Титаник“, съобщава Quartz. Sichuan Seven Star Energy Investment Group е наела американска фирма, която да ѝ помогне за изработването на копието.

Целта на репликата е да накара хората да бъдат по-отговорни и е отражение на катастрофата на прочутото плавателно средство.

Новият кораб обаче няма да се тревожи за евентуални сблъсъци с айсберг, тъй като ще остане на котва на пристанището. Там той ще служи като местна туристическа атракция, която се очаква да даде тласък на икономиката.

Копието ще бъде построено за около две години и ще симулира корабокрушението на "Титаник", докато посетителите се намират на борда. Няколко  стотин туристи ще имат шанса да се потопят едновременно в истинското изживяване.

При удара с айсберга корабът ще се клати, а самото преобръщане и потъване ще може да бъде усетено в малък кораб, интегриран вътре в големия. Той ще се пълни с вода, а за да е пълно изживяването, са предвидени звукови и светлинни ефекти.Строежът на репликата ще започне през февруари.