Яхта се превръща в копие на Монако

Плавателният съд струва 295 млн. евро, ще разполага дори с копие на известната състезателна писта от Формула 1

09.01.2014 | 18:06
Яхта се превръща в копие на Монако

Амбициозен план да изгради уникална яхта, която представлява умалено копие на Монако, обяви компанията Yacht Island Design. Проектът ще струва 295 млн. евро, като се предвижда на яхтата да бъде налична дори известната състезателна писта от Формула 1.

Всъщност планове за подобен проект бяха обявени още през 2011 година, но до този момент британската компания Yacht Island Design не успяваше да намери инвеститор. Сега, след като по-голямата част от необходимата сума е налична, компанията започва работа по уникалния плавателен съд, заяви пред Daily Mail Роб МакФерсън, един от създателите на проекта.

Яхтата носи името The Streets of Monaco, ще има дължина от 155 метра, а на борда ѝ ще могат да се настанят 16 гости и 70-членен екипаж. Максималната скорост, която ще развива копието на Монако, е 15 възела. За завършването на проекта са необходими внушителните 295 млн. евро.

Планът предвижда The Streets of Monaco да повтори повечето забележителности, с които е известно Княжеството. Така например на борда ще бъдат изградени умалени копия на Двореца на принца, пристанището Порт Еркюл, Хотел дьо Пари и много други. Предвидена е дори пистата за Формула 1, която на борда на яхтата ще представлява трасе за състезания с картинг.

Сред останалите екстри за гостите на яхтата са включени хеликоптерна площадка, джакузи, джет ски, мини подводница и плувни басейни.