Два пъти по бляскаво шоу за посрещането на Новата година подготвят в Сидни

Жителите на островните държави, разположени в Тихия океан, първи се разделят със старата година.

31.12.2013 | 15:42
Два пъти по бляскаво шоу за посрещането на Новата година подготвят в Сидни

Зрелищни пиротехнически ефекти и феерия от светлини ще озарят небето в редица градове по земното кълбо в навечерието на новата година.

Жителите на островните държави, намиращи се  в Тихия океан първи се разделят със старата година. След тях празнични тостове вдигат в Нова Зеландия и Австралия.

Два пъти по-пищно светлинно шоу подготвят в Сидни. Месните власти са заделили 6,8 милиона долара за пиротехнически материали. Австралийската феерия привлича вниманието на милиони души и се смята за една от най-красивите в новогодишната нощ.

Япония и Китай са следващите в списъка, които вдигат наздравици.

Дубай ще се опита да счупи световния рекорд за най-грандиозно пиротехническо шоу. 6- минутна специално подготвена програма с 450 000 разноцветни фойерверки, изстреляни на фона на подходяща музика, ще покрият периметър от 99 километра.

Най-високата кула в света „Бурж Халифа“ и „Палмата“ на Дубай, както винаги ще бъдат център на пищните празненства.

Няколко часа по-късно часовникът ще отбележи началото на Новата година и в Европа. Нашата страна също се присъединява към всеобщите тържества. Хиляди жители и гости на водещи европейски столици като Берлин, Париж и Лондон също ще вдигнат празнични тостове и ще се любуват на красиво светлинно шоу.

Малко по-късно и небето над известния плаж Копакабана в Рио де Жанейро ще бъде окъпано от пищни фойерверки. Отвъд океана хиляди хора ще се съберат на „Таймс Скуеър“ в Ню Йорк, за да се насладят на традиционното спускане на кристалната топка и да започнат обратното броене.

Последни посрещат новата година в американска Самоа в южния Тих океан.