Денят на рекордите на Гинес беше отбелязан с множество интересни опити

Официална комисия задължително присъства, записва и награждава постиженията от 1956 г.

15.11.2013 | 09:34
Денят на рекордите на Гинес беше отбелязан с множество интересни опити

Хора въртящи обръчи, хващащи стрелички за дартс или такива, облечени като пингвини, отбелязаха денят на рекордите на Гинес.

Отделни състезатели или цели отбори постоянно се мъчат да измислят нови или да подобряват вече записани постижения в деветия годишен празник, организиран от рекордите на Гинес. В списъка сред тях изобщо не липсва въображение.

Най-далечният баскетболен кош е отбелязан от 34 метра от Тъндър Лоу от „Харлем Глобтротърс“. Тим Уейд от „Далас“ пък направи 46 задни премятания, с което, освен място в класацията, спечели също сърцата и симпатиите на професионални атлети от цял свят.

Най-добрият резултат за хванати стрелички за дартс за минута е 16, а подвигът е на Джо Александър от Хамбург, който постави рекорд и за най-много прекосени изправени бутилки от шампанско – 60.

Интересна гледка бяха и тези 325 човека в Уудуорф в Лондон, които записаха постижението за най-голямо събиране на хора, облечени като пингвини.

Примерите са достатъчно показателни за това до къде се простират интересите и възможностите. Официална комисия от рекордите на Гинес задължително присъства, записва и награждава постиженията от 1956 година насам.

Сред имената на първенците има разбира се и Българи, като китаристът Георги Георгиев, който през 2008 г. постави рекорд в Лондон за най-дълго свирене на бас китара – цели 45 часа.