Венецуелката Мария Габриела Ислер е „Мис Вселена 2013”

Тя беше избрана в конкуренция с 85 красавици.

10.11.2013 | 09:17
Венецуелката Мария Габриела Ислер е „Мис Вселена 2013”

„Мис Вселена 2013” е венецуелката Мария Габриела Ислер. Тя спечели в конкуренцията на 85 красавици. На второ място е 23-годишната испанка Патрисия Родригес, а на трето - 22-годишната представителка на Еквадор-Констанца Баес. Финалът на конкурса се състоя в московската концертна зала „Крокус сити хол”. Той се предаваше на живо по телевизията в цял свят и бе гледан от около 2 милиарда души.

„Няма несполука, след която жената да не може да се изправи отново на крака”, гласи  девизът на 25-годишната Мария Габриела Ислер.

Тя е висока 180 см, умее да танцува фламенко и работи като телевизионна водеща. Диамантената корона й бе връчена от миналогодишната „Мис Вселена”- американката Оливия Кулпо.

 „Чувствам се много емоционално. Все още съм нервна. Не можах да осъзная, че когато водещият обяви името на подгласничката ми, аз бях победител. Бях изненадана- наистина ли печеля?! Щастлива съм, че донесох радост на моята страна. Нямам думи да опиша какво чувствам”, заяви Ислер.

Сред членове на журито бяха олимпийската шампионка по фигурно пързаляне от Нагано'98 Тара Липински, фронтменът на "Аеросмит" Стивън Тайлър, дизайнерът на часовници Итало Фонтана и руската поп звезда Филип Киркоров. Милиардерът и съсобственик на правата на конкурса Доналд Тръмп заяви, че „Мис Вселена 2013” е била и негова фаворитка. 

„Имах много фаворити днес. Наистина много. Дори сред тези, които не стигнаха до финалната 16-ца, също имаше много красиви момичета”, заяви Тръмп.ю

Венета Кръстева представи България на престижния конкурс по красота.