По ръба на 30-метрова вълна

Бразилецът Карлос Бурле е претендент за нов световен рекорд, като междувременно спаси жена от удавяне.

30.10.2013 | 08:53
По ръба на 30-метрова вълна

Силните ветрове в Западна Европа принудиха властите да затворят плажовете. Някои от най-добрите сърфисти в света обаче не успяха да устоят на изкушението на големите вълни. Бразилецът Карлос Бурле винаги ще помни излизането си в морето в началото на тази седмица.

Какво означава да спасиш човешки живот и да се спуснеш по най-голямата вълна в света и то в един и същи ден? Единственият, който е постигнал това е бразилският сърфист Карлос Бурле. Той успя да извади своята колежка Мая Габейра от бурните води на Атлантическия океан. Преди да бъде окончателно погълната от вълните край португалския бряг, сърфистът е успял да извлече жената, която е била в безсъзнание и да и направи сърдечен масаж. Благодарение на бързата му и адекватна намеса инцидентът не приключил трагично.

Междувременно Карлос бе заснет да се носи по вълна с височина над 30 метра.

Смята се, че рекордът за сърфиране се държи от Гарет Макнамара, който се е спускал по 30 метрова вълна, край бреговете на Хавай миналата година. Със сигурност бразилецът Карлос е близо до това постижение, като окончателното решение, за това дали има нов световен рекорд ще бъде оповестено до края на седмицата.

Вижте още във видеото.