Семейството на Майкъл Джексън изгуби дело срещу компанията, наела осъдения д-р Мъри

Заседателите са преценили, че Конрад Мъри е бил компетентен и съвсем подходящ да се грижи за здравето на певеца.

03.10.2013 | 09:56
Семейството на Майкъл Джексън изгуби дело срещу компанията, наела осъдения д-р Мъри

Семейството на Майкъл Джексън загуби делото срещу промоутъра на последното турне на краля на попа - компанията AEG Live. Решението на съда в Лос Анжелис е единодушно.

Заседателите са отбелязали факта, че компанията е взела на работа лекаря Конрад Мъри, който беше признат за виновен за смъртта на Майкъл Джексън. Същевременно те са преценили, че Мъри е бил компетентен и съвсем подходящ да се грижи за здравето на певеца.

Компанията организатор на последните концерти на Майкъл Джексън не е виновна за небрежност при наемането на лекаря.

Майката на Джако настояваше за компенсация от 290 милиона долара заради нанесени емоционални и икономически загуби.

Съдебното решение е в пълно противоречие от издаденото през 2009 г., което призна Мъри за виновен за смъртта на Джако. Понастоящем той излежава 4-годишна присъда. Очаква се до края на месеца да бъде пуснат предсрочно.

Според прокуратурата той е дал на Майкъл Джексън предозирано количество пропофол,  взаимодействал с други медикаменти и е станал причина за смъртта на певеца. Адвокатите на Мъри оспорват това с аргумента, че Джако е вземал пропофол по свое усмотрение, а не по лекарска препоръка.

Майкъл Джексън почина на 50-годишна възраст на 25 юни 2009 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Според мнозина финансовият стрес го е убил.

„Майкъл Джексън дължеше около 440 млн. долара и отчаяно се нуждаеше да изпълни договорения ангажимент за концерти в Лондон. Той беше на ръба да загуби цялото си състояние“, разказва самият доктор Мъри.