fallback

Владимир Путин се развежда след 30-годишен брак (видео)

Бракът ни се разпадна, просто защото почти не се виждаме, коментира съпругата на руския президент Людмила.

07.06.2013 | 17:40

След 30-годишен брак и месеци на спекулации Владимир Путин и съпругата му и Людмила официално обявиха намерението си да се разведат. Документите още не са оформени, но решението е взето, съобщи говорителят на президента.

От известно време двамата съпрузи не живеят заедно. Вчера вечерта държавният глава и съпругата му посетиха балетния спектакъл "Есмералда". Това бе един от редките случаи, в които се появяват заедно. Малко по-късно в телевизионно интервю, двамата официално обявиха решението си да се разведат.

„Да, вярно е. Цялата ми дейност е свързана с публичността. На някои хора това им харесва, на други не. Има и хора, които въобще не одобряват. Людмила се сблъсква с това вече 8-9 години. Така че, това е взаимно решение,“ коментира Путин."Съгласна съм с Владимир Владимирович. Това наистина беше взаимно решение. Бракът ни се разпадна просто защото почти не се виждаме. Той е изцяло обвързан с работата си, децата ни пораснаха, живеят свой живот. И така просто се случи, че всички имаме собствен живот. А и аз определено не съм публична фигура. Дори летенето със самолет представлява трудност за мен,“ коментира Людмила.Владимир и Людмила сключват брак през 1983. Имат две дъщери.

През 2008 руските медии съобщиха за връзка на руския президент с гимнастичката Алина Кабайева. Дори се твърдеше, че тя има дете от него. И Путин, и Кабаева отрекоха слуховете.

За голяма част от руснаците новината за развода не е изненада.

fallback
fallback