Доктор Хаус става пиратски главатар

Хю Лори ще играе главната роля в новия сериал на NBC, посветен на Черната брада.

02.12.2012 | 12:49
Доктор Хаус става пиратски главатар

Доктор Хаус, най-популярният персонаж в американските сериали за последното десетилетие, ще започне нов живот като най-кръвожадния пиратски главатар в историята. Хю Лори, който изпълняваше ролята на циничния лекар в едноименната поредица, е избран за лице на новата драма на NBC "Кръстосани кости" (Crossbones), посветена на живота на прочутия пират Черната брада.

Сериалът е основан върху книгата на Колин Удуърд "Пиратска република" (Republic of Pirates). Черната брада - прякор на Уилям Тийч - е историческа фигура, тероризирала Карибско море и югоизточното крайбрежие на Северна Америка в началото на ХVІІІ век.

Подготвителната работа по заснемането на първия сезон вече е започнала, премиерата му се очаква през есента на 2013 година.

Хю Лори е добре познат на българската публика като комичен актьор от английските поредици "Черното влечуго" (с Роуън Аткинсън) и "Джийвс и Устър" (със Стивън Фрай). В Америка обаче е известен изцяло с изпълнението си като човекомразеца и медицински гений д-р Грегъри Хаус. Сериалът, започнал през 2004 година, постигна колосален успех, а самият Лори получи два "Златни глобуса" и шест поредни номинации за наградите Emmy като най-добър драматичен актьор. "Хаус" приключи миналата година след осмия си сезон.

Хю Лори в комичното му амплоа - изпълнение на The Protest Song v. 2.0.