Роджър Уотърс показва "Стената" в София

Най-грандиозният рок спектакъл за всички времена гостува на "Васил Левски" на 30 август догодина.

09.11.2012 | 12:03
Роджър Уотърс показва

The Wall Live, сценичната версия на легендарния албум на Pink Floyd, най-после ще бъде видяна и от българската публика. Бившият басист на групата Роджър Уотърс ще покаже най-популярния рок спектакъл за всички времена на стадион "Васил Левски" на 30 август догодина, организатор от българска страна е "София Мюзик Ентърпрайзис". Билетите ще са в продажба още от 16 ноември, цената им варира от 65 до 180 лева.

Уотърс, който е автор на по-голямата част от музиката и текстовете за "Стената", възроди спектакъла през 2010 след двайсетгодишна пауза (от знаменития концерт в Берлин на 21 юли 1990, ознаменувал падането на Берлинската стена и Желязната завеса). Любопитна подробност е, че музикантът избра бизнесджета на българския национален превозвач "България Ер" за европейската част от турнето си. По план то трябваше да приключи през юли тази година, но заради колосалния успех (над 377 млн. долара приходи само от билети) Уотърс реши да го продължи и през 2013.

"Стената" – грандиозна рок-опера за отчуждението в съвременния свят – се появи през 1979 като 11-ия студиен албум на Pink Floyd, а по-късно бе преработена и в игрален филм, режисиран от Алън Паркър и с Боб Гелдоф в главната роля. Списание Rolling Stone класира албума сред стоте най-велики за всички времена.

Видео от изпълнението на The Wall - Live в Чикаго през 2010.