fallback

Столична улица се превръща в арена на изкуствата

Третото издание на фестивала "София диша" ще се проведе на „Пиротска“ между 16.00 и 21.00 в неделя.

19.08.2012 | 10:19

Столичната улица "Пиротска" ще изглежда различно на 19 август. Третото издание на фестивала "София диша" си е поставило амбициозната задача да я превърне в арена на визуалните изкуства, съобщават организаторите. Мотото на изложбата на открито този път е "Ветрове от цветове". Всеки, който иска, може да я види между 16.00 и 21.00 часа днес.

Изобразително изкуство, фотография, дизайн, скулптура ще бъдат акцент на третото издание на нашумелия фестивал. Зоната между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Стефан Стамболов" ще приюти обещаващи творци като Десислава Терзиева, която ще покаже своите творби от хартия и ще даде основни уроци на желаещите посетители.

Всеки посетител на фестивала ще може да участва в създаването на книга. Тя ще съдържа избрани от посетителите думи или изречения от любими техни книги, както и илюстрациите на инициатора-художник Калина Христова.

Посетителите ще се запознаят и с автора на новото лого на "София диша". По-любопитните ще могат да видят изчезващите архитектурни елементи от столицата, благодарение на фотографиите на Антон Найденов. Провокативните платна на Александра Рамирес също могат да бъдат видени тази неделя на "Пиротска".

fallback
fallback