fallback

Мърдок ще издава нов таблоид

Sun on Sunday има за цел да замести пазарната ниша на спрения News of the World.

20.02.2012 | 12:12

Първият брой на новия вестник ще излезе в неделя на 26 февруари. Това става ясно от вътрешно съобщение до служителите на News Corporation, изпратено от собственика Рупърт Мърдок.

Той заявява, че ще остане в Лондон, за да наблюдава отблизо излизането на първия брой на Sun on Sunday.

Таблоидът цели да замести спрения миналата година News of the World. Най-тиражният вестник във Великобритания спря да излиза, след като разследване установи, че изданието е наемало хора да подслушват известни личности, подкупвало е полицаи и държавни служители, само и само за да се доберат до повече информация.

Мърдок е категоричен, че новото издание няма да съдържа лошите практики от миналото. News Corporation коренно променя начина си на правене на бизнес, заявява медийният магнат.

Думите на Мърдок идват в момент, в който около друго негово издание се вихри голям скандал. Преди няколко седмици журналисти от ежедневника Sun бяха арестувани по подозрение, че са подкупвали полицаи. В последствие стана ясно, че сигнал до полицията е пуснат от компанията News International, която е издателското подразделение на News Corporation. Това  според BBC  е предизвикало недоволството на журналистите в Sun.

fallback
fallback