Мъжете избират хирурга пред фитнеса

Само за година операциите за премахване на тлъстини са се увеличили с 15% във Великобритания.

31.01.2012 | 17:05
Мъжете избират хирурга пред фитнеса

Все повече мъже избират пластичната операция пред фитнеса, когато става дума за подобряване на външния им вид, показа изследване, проведено във Великобритания.

По данни на Британската асоциация на пластичните хирурзи през миналата година в страната са извършени 4 298 козметични операции върху мъже. Въпреки че най-популярни остават корекциите на носа, прави впечатление значителният ръст на процедурите за намаляване на теглото (15% при абдоминопластиката, тоест премахване на тлъстините в областта на корема, и 7% при корекции в областта на гърдите).

Поевтиняването на процедурите, по-широката им разпространеност и разрушаването на табуто, че те са предимно за жени, се посочват като главните причини за увеличения брой пациенти сред мъжете.

Освен тези фактори и мързела, разбира се, има и далеч по-сериозни причини за прибягване до скалпела. Вестник The Independent дава за пример случая на някой си г-н Ленковиц, общински служител от Донкастър, който свалил 50 кг за две години и половина. Той потърсил помощта на пластичен хирург, за да отстрани близо 5 кг излишна кожа в коремната област, получила се вследствие на отслабването.