Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Авиошоу: Ден на авиацията на летателна площадка Марица

(Е140) Авиомодели, безпилотни и безмоторни самолети, мото-планери, ултра-леки и леки самолети се събраха за поредна година на летище Марица край Пловдив, за отбелязване Деня на авиацията.

15.04.2018 | 09:51
Авиошоу: Ден на авиацията на летателна площадка Марица

За празника на специалност "Авиационна Техника и Технологии", Технически Университет - София, филиал Пловдив на летателна площадка Марица долетяха рекорден за събитието брой самолети. Авиошоуто по случай Международния ден на авиацията и космонавтиката 12 април бе отбелязан с демонстрационни и мотивационни полети, следени с огромен интерес от публиката и участниците.

Организаторите от Техническия университет-София, филиал Пловдив, Фондация Български ВВС и ВВС на Република България отбелязаха и 50 години безпилотна авиация в България с показ на летателни апарати (пилотируеми, безпилотни, авиомодели).

В епизода ще видите: излитане, кацане и подготовка за полет във формация, управляване на авиомодел, предстоящи събития в авиомоделизма, подготовката на авиационните кадри, ръководството на полети на леката авиация.

Къде?

На летателна площадка Марица, край авиобаза Граф Игнатиево, село Труд, Пловдивско.

Кога?

В Деня на авиацията, 12 април 2018.

Пилотите

Авиоотряд Варна от летище Лесново, авиоклуб Граф Игнатиево, Модел Клуб Пловдив, авиомоделисти от Русе, пилоти от цяла България.

Интервютата:

Георги Влайков, управляващ директор на Авиоотряд Варна;

Никола Радков, световен шампион по авиомоделизъм;

Радослав Радков, председател на Модел клуб Пловдив;

Проф. Добрин Сейзински, ръководител катедра Транспортна и авиационна техника на Технически университет София, Филиал Пловдив;

Илиян Иванов, ръководител полети за леката авиация.

Гледайте епизода във видеото.