Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Авиошоу: Turkish Airlines - когато визионерство и иновации определят стратегията, успехът е гарантиран

13.11.2017 | 01:00
Авиошоу: Turkish Airlines - когато визионерство и иновации определят стратегията, успехът е гарантиран

Ексклузивно интервю на Александър Богоявленски  с Мохамед  Фатих Дурмаз, ст. вицепрезидент ЕМЕА на Turkish Airlines в централата на компанията в Истанбул, Турция.

Националната авиокомпания на Турция вижда в страни като България голям потенциал за увеличаване на входящия туристически поток, и особено от Далечния Изток, каза Дурмаз.

"През последните няколко години работим усилено за привличането на туристи от страни, като Китай, Корея и Япония към България. И според мен България има значителен потенциал със своя умерен климат, изключително добра кухня и красиви забележителности. Така че, растежът, който планираме през следващите години не е само в пътниците от България, но и туристи, които ще посещават България".

"В момента най-важен е достъпът между Близкия изток и Европа. Турция и Истанбул са в идеална позиция да покриват този трафик с минимално отклонение. По отношение на достъпа по други оси, като изток-запад например, от Америките към части от Азия, или от Европа към Далечния Изток - центърът на гравитацията в авиацията мигрира от някъде от южните части на Испания, така да кажем, преди 30-40 години, постепенно на изток. Това се дължи най-вече на растежа на Китай, растежа на авиационния сектор в Индия. Това означава, че в момента центъра на гравитацията на авиационната индустрия в световен мащаб е много по-близо до Истанбул".

Стратегическото позициониране на домашната база на компанията в метрополис, като Истанбул, е едно от изключителните й конкурентни предимства. Но, както казва Дурмаз, идеалната локация не е гаранция за успех без смело и визионерско управление. А именно това е най-силната карта на Turkish Airlines през последните години.

Истанбул има много какво да покаже не само, като авиационен хъб и бъдещ домакин на най-голямото летище в света по отношение на пътнически капацитет, но и като свързваща точка на два континента и множество култури. Транзитните пътници на Turkish вече могат безплатно да разгледат този космополитен град, ако отговарят на определени условия за времето, с което разполагат за трансфер между полетите си през летище Ататюрк.

Гледайте целия епизод и интервюто във видеото.