Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Авиошоу: Стани пилот 4- Да летиш дигитално с Airbus

Е106: Пилотът от България Ер Васил Димитров показва подробно приборите в дигиталната кабина на Еърбъс 319 и важните места отвън.

29.04.2017 | 21:56
Авиошоу: Стани пилот 4- Да летиш дигитално с Airbus

В четвъртата серия от поредицата на Авиошоу с Александър Богоявленски "Стани пилот" ви срещаме с втори пилот Васил Димитров от авиокомпания България Ер, който редовно изпълнява граждански полети.

Васил Димитров е един от най-младите пилоти в националния превозвач. Той лети на Airbus А319 и А320 и ни показва подробно приборите в кабината на тези самолети с дигитално управление, докато разказва повече и за професията си. Ще видите как се изпълнява цялостна предполетна подготовка на А319 и какви са стандартните процедури в кокпита преди да се отправим към пистата. Ще разберете какво точно се случва в кабината и около самолета, докато пътниците заемат местата си, затегнат коланите и проследят обичайните инструкции за безопасност на екипажа.

Епизодът е сниман в натоварения график на пилота, за което екипът му е много признателен.

Снимка на корица: Александър Богоявленски, водещ на Авиошоу, в ляво и Васил Димитров, втори пилот на България Ер пред LZ-FBC - Airbus A320, под крилото на LZ-FBB - Airbus A319 на България Ер на летище София. 25 април 2017. Снимка: С.Грозева/Авиошоу, Bulgaria ON AIR.